top of page
Search
  • Writer's pictureGraeme Stevenson

Ferien min på Norsk

As promised a while back, here is a post in Norwegian. On my last day in Dundee before heading back to Dønna I had a wee wander round Dundee with Jen. It was a lovely day and we got some nice pics of the city and finished the day off with a rather nice burger. I have just tried to use words that I know (Duolingo tells me I know 750) so I've tried just to use them (with one or two obvious exceptions) and because I only really know present tense I've had to use google translate on occasion.


Jeg fløy fra Porto til Edinburgh (via Amsterdam) og på Lørdag jeg møte mye familien min. Vi spiste i en restaurant det var en gammel kirke. Desse er to på barn min, Amy og Jonathan.



For fire natter, jeg bode i et leilighet i Dundee. Denne er Dundee på natt. Den fjell er heter The Law, det er en gammel vulkan.


Jeg er står utenfor den Caird Hall. Denne er hvor jeg spilt noen orgel konserter og direkte noen kor og orkestre konserter. Sir John Caird var em veldig rik mann og gav mye pengene på denne hall.



I gamle dager, Dundee var berømt for "Jam, Jute og Journalism". Denne er Desperate Dan og Minnie the Minx hvem var i "The Dandy"



Helgeland har De Syv Søstre, Dundee har De Ni Jomfruer. Legende sier det en bonde hvem bor i Pitempton spurte hans eldste datter å få vann. Når hun kommer ikke tilbake, han spørre den neste datter etc. Ingen kommer tilbake. Han går å ser og de er alle dødt ved siden av en drage. De ungst datters mann (han heter Martin) løper etter dragen og dreper det.



Dette er Admiral Adam Duncan, en berømt sjømann. Han var født i Dundee i 1741.



I 1878, en isbjørn løp gjennom veiene i Dundee. Bjørnen heter Bruin. Den spiste ingen!



"The Howff" er en kiregård det Mary, Queen of Scots ga til Dundee in 1564.



Robert Burns var en berømt skotsk forfatter. Han skrev mange dikt eg "Auld Lang Syne". Burns Natt er på 25 January. Vi spiser "haggis, neeps and tattles" på en Burns kveldsmat. Dette statue står utenfor The Dundee Art Gallery and Museum.



Ved siden av statuen Robert Burns står en små statue av Oor Wullie. Han er en berømt character fra avisen "The Sunday Post"



HMS Unicorn er en av seks eldesten skipene i jorden. Den var laget i Chatam, Kent i 1873 og kom til Dundee i 1973.



Dette er favorit min skulptur I Dundee. Det heter "Panmure Passage" og står hvor RSS Discovery var lage. Det er ved Marion Smith og er lage av granite fra Portugal.



Trenger jeg sier mer?



St Mary's Tower er 50m høy og er eldesten kirketårn i Skottland. Det er 600 år gammel. Dundee Parish Church (St Mary's), hvor jeg spilt orgelet, er på den andre siden



Disse pingvinene står utenfor St Mary's. De viser veien til Discovery Point.



Captain Scott's skip, the Discovery er utenfor de Victoria og Albert museum ved siden av elven Tay. Når NASA var selger de Space Shuttles, jeg trot det vil være flott for Dundee til kjøper shuttle Discovery og vise det ved RSS Discovery. Men NASA ville ikke selger ute USA. Og det koste $40 mill.



Dundee var en veldig viktig hvalfangst by. I 1883, en hval svomm oppe den Tay og var drept. William Topaz McGonnagall skrev en veldig dårlig poem om det: "The Famous Tay Whale". I 2021, en skulptur i naturlig størrelse av en knølhval ble installert ved vannet.




Etter alle bildene, Jen og jeg spiste en fint måltid



131 views4 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page